Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Situația șantierelor electorale din Iași
Marţi, 19 Iunie 2012 11:04

Comunicat de presă

Senatorul PDL Dumitru Oprea a ridicat problema șantierelor deschise de primarul Gheorghe Nichita înainte de începerea campaniei pentru alegerile locale.

Într-un document adresat luni, 18.06.2012, Ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, domnul Eduard Hellvig, parlamentarul ieșean a invocat haosul provocat în Iași de șantierele deschise prin proiectele finanțate în cadrul Programul Operațional Regional (POR).

Multe lucrări, declanșate abia în ultimul an, au scăzut semnificativ în ritm odată cu trecerea perioadei electorale. Într-o astfel de situație se află proiectele Zona de agrement Ciric, Dezvoltarea axei de transport Est – Vest în Municipiul Iaşi, Dezvoltarea reţelei rutiere în zona culturală, istorică şi turistică a Municipiului Iaşi, Axa de dezvoltare Nord – Sud Pasaj “Octav Băncilă“ și altele.

Drept urmare, senatorul Dumitru Oprea i-a solicitat Ministrului Hellvig să precizeze care este stadiul de implementare al fiecărui proiect contractat de către Primăria Iași în cadrul POR, ce sume au fost decontate până acum pentru fiecare proiect, conform planificărilor, dar și situația cererilor de rambursare depuse de Primăria Iași.

În același timp, parlamentarul PDL a cerut Ministrului să specifice proiectele pentru care s-a solicitat, din partea Primăriei Iași, aprobarea decalării termenelor de execuție și pentru ce perioadă.

Birou Senatorial Dumitru OPREA

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.