Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Măsuri de combatere a secetei prin dezvoltarea sistemelor de acumulare a apelor și de irigații
Marţi, 04 Septembrie 2012 17:35

Comunicat de presă

Senatorul PDL Dumitru Oprea i-a cerut Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Daniel Constantin, să precizeze măsurile pe care le are în vedere Guvernul României pentru rezolvarea problemelor grave provocate de secetă.

Într-un document adresat ministrului, în ședința Senatului României, din 04.09.2012, parlamentarul ieșean a atras atenția că țara noastră se confruntă, de mai mulți ani, pe de o parte, cu lipsa unui sistem complex de captare a apelor din precipitațiile abundente, și pe de altă parte, cu distrugerea sistemelor de irigații sau lipsa fondurilor pentru asigurarea funcționalității celor existente. Situația este agravată de anul secetos 2012, care a afectat sever producția agricolă din România.

În aceste condiții, Dumitru Oprea i-a solicitat Ministrului Daniel Constantin să prezinte măsurile concrete pe care le are în vedere pentru dezvoltarea sistemelor de acumulare de apă și a celor de irigații. De asemenea, trebuie anunțate obiectivele propuse pentru programele operaționale din perioada de finanțare 2014-2020.

Toate măsurile trebuie să conducă la asigurarea unei dezvoltări sustenabile a agriculturii și la eliminarea treptată a metodelor de ajutor financiar în caz de calamități, prin finanțarea sistemelor de prevenire a lor, investițiile de această natură fiind mult mai eficiente și recuperabile într-o perioadă scurtă de timp.

Birou Senatorial Dumitru OPREA

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.