Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Ministerul Educaţiei trebuie să vină cu o strategie de atragere a studenţilor către inginerie
Marţi, 20 Septembrie 2011 11:07

Comunicat de presă

Senatorul PDL Dumitru Oprea atrage atenţia asupra constantei lipse de atractivitate a specializărilor de la facultăţile de ştiinţe exacte şi inginereşti.

Într-un document adresat luni, 19 septembrie 2011, Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), parlamentarul ieşean subliniază faptul că acest fenomen este în contradicţie cu tendinţa existentă pe plan mondial, de cerere crescândă a profesioniştilor din domeniile tehnicii de vârf.

Cauzele sunt legate de imobilismul curricular al universităţilor tehnice, de birocraţia şi rezistenţa la schimbare a sistemului sau de percepţia greşită a tinerilor faţă de complexitatea acestui tip de învăţământ.

Ca urmare, Dumitru Oprea cere MECTS să fie comunicată strategia în domeniul ştiinţelor exacte şi inginereşti, pentru adaptarea la cerinţele secolului XXI şi realizarea unei campanii speciale vizând creşterea gradului de atractivitate în rândul tinerilor.

Birou Senatorial Dumitru OPREA

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.