Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Accizele şi „uraganul“ PSD
Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, să transmită în scris analiza instituţiei pe care o conduce privind impactul pe care supraaciza aplicată carburanţilor o va produce asupra preţurilor de consum, în special după lichidarea stocurilor de carburanţi neaccizate. Astăzi, 1 octombrie, a intrat în vigoare a doua majorare a accizei la combustilibi, de 16 bani pe litru. În acest context, liderul pieţei distribuţiei de carburanţi în România  a majorat preţurile atât la benzină, cât şi la motorină cu 5 bani pe litru în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Parlamentarul ieşean aminteşte că în programul de guvernare al PSD-ALDE se promite că operatorii economici din România se vor bucura de un deosebit respect din partea statului român. De asemenea, tot în același spirit de grijă pentru contribuabilul român, se precizează că, începând cu 2018, va fi corectată legislația privind calculul accizelor la un curs al euro care nu corespunde contextului economic actual.

În realitate, românii au parte de o lipsă totală de respect din partea actualei puteri. Guvernul Tudose, în încercarea disperată de a susține promisiunile populiste ale liderilor Dragnea și Tăriceanu, modifică, de la o zi la alta, politica fiscală a țării. Cel mai recent exemplu de impredictibilitate este al accizei suplimentare la carburanți, eliminată în ianuarie 2017 și reintrodusă în septembrie 2017. Această măsură are deja ca rezultat creșterea prețului la carburanți, cu efectul bulgărelui de zăpadă asupra tuturor celorlalte prețuri. Chiar dacă aceste evoluții sunt evidente, premierul Tudose a declarat că «Uraganele au crescut prețul carburanților, nu acciza». Ca să nu mai vorbim de declarația domnului Tăriceanu, care arată desprinderea de realitate a actualei puteri“, punctează Dumitru Oprea.

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.