Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Viața românilor nu este o prioritate pentru guvernul PSD-ALDE!
Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită ministrului Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog, prin intermediul unei întrebări adresate oficial, să prezinte situaţia gradului de uzură a parcului de ambulanţe la nivelul național. Întrucât angajații serviciilor de ambulanță au semnalat, de nenumărate ori, riscul utilizării ambulanțelor degradate, parlamentarul ieșean a cerut Ministrului să precizeze câte ambulanţe noi vor fi alocate judeţului Iaşi şi când vor ajunge la unități.
În programul de guvernare al coaliției PSD-ALDE, strategia pentru domeniul sănătății a fost construită în jurul cetățeanului și al sistemului medical. Printre investițiile, acțiunile și promisiunile făcute se numără și cele privind dotarea unităților specializate cu ambulanțe moderne, pentru siguranța pacienților. De asemenea, se promite câte o ambulanță în fiecare comună!

În realitate, după aproape un an de guvernare, angajații serviciului de ambulanţă atrag atenția că sistemul de urgență este în pericol să nu mai funcționeze, din cauza gradului mare de uzură și degradare a parcului auto, a diminuării permanente a veniturilor lunare alocate din buget. Numai în Iași, conform reprezentanților Serviciului de Ambulanţă, aproximativ 80% dintre mașini ar trebui casate, în condițiile în care ambulanţele au fost achiziţionate în 2002 și unele au parcurs chiar peste un milion de kilometri. În plus, în județul Iași, a mai fost închisă și substația SMURD Podu Iloaiei“, atrage atenţia parlamentarul ieşean.

Ca urmare, deputatul Dumitru Oprea i-a solicitat Ministrului Sănătăţii, Florian-Dorel Bodog, să prezinte situaţia parcului auto de la nivelul serviciilor de urgență și calendarul înlocuirii ambulanțelor vechi, mai ales la nivelul județului Iași. De asemenea, Ministrul trebuie să ofere informații privind posibilitatea redeschiderii staţiei SMURD Podu Iloaiei din judeţul Iaşi. 

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.