Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Starea infrastructurii poate reprezenta un risc major în cazul unui potenţial conflict
Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Apărării Naţionale, Mihai-Viorel Fifor, să prezinte românilor o analiză privind riscurile prezentate de infrastructura rutieră şi feroviară deficitară din regiunea de Nord-Est în cazul unui potenţial conflict. Întrebarea porneşte de la recenta dezbatere organizată la Iaşi – „Provocări de securitate în Sud-Estul Europei”, dar şi de la necesitatea începerii în regim de urgenţă a lucrărilor de proiectare şi execuţie a autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. 

În întrebarea adresată ministrul Mihai-Viorel Fifor, prof. univ. dr. Dumitru Oprea atrage atenţia că, în urma conferinței „Provocări de securitate în Sud-Estul Europei”, organizată la Iași sub Înaltul Patronaj al Ministerului Afacerilor Externe, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului „Iași, capitală a României 1916-1918 și Oraș al Marii Uniri“, s-au evidențiat provocările la adresa securității și stabilității din regiunea de sud-est a Europei. 

În acest context, parlamentarul ieşean i-a solicitat Ministrului Apărării Naţionale să precizeze dacă există studii de impact privind riscurile și efectele la care este expusă regiunea de Nord-Est ca urmare a lipsei de infrastructură feroviară și rutieră, în ipoteza apariției unui conflict în zonă. De asemenea, Dumitru Oprea a mai întrebat înaltul oficial guvernamental dacă România îşi va putea onora obligaţiile asumate pentru asigurarea securității și stabilității spațiului din sud-estul Europei, în lipsa unor infrastructuri strategice rutiere și feroviare corespunzătoare.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.