Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

La Iaşi, investiţiile guvernamentale în infrastructură, pentru 2018, sunt sub semnul întrebării

Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Paul Stănescu, să anunţe obiectivele majore de investiţii care vor fi finanţate, în 2018, în municipiul şi judeţul Iaşi. De asemenea, s-a cerut motivul pentru care Iaşul, un oraş cu peste 300.000 de locuitori, nu a beneficiat de construcţia unei săli de sport polivalente, cu finanţare de la bugetul central, în vreme ce alte oraşe au avut prioritate.

Parlamentarul ieşean Dumitru Oprea îi cere ministrului Paul Stănescu să prezinte ieşenilor obiectivele majore de investiţii pe care Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin companiile şi instituţiile subordonate, le va finanţa în judeţul Iaşi, pe parcursul anului 2018, precum şi valoarea totală a acestora. Întrebarea a fost adresată în contextul în care, în acest zile, Guvernul lucrează la proiectul bugetului de stat pentru anul viitor, iar ministerul condus de vicepremierul Paul Stănescu are un rol esenţial în stabilirea liniilor bugetare alocate dezvoltării infrastructurii locale.„Îngrijorarea administraţiilor locale, în urma aplicării «revoluţiei fiscale», o constituie lipsa de fonduri pentru finanțarea unor investiţii prin bugetele locale. Cetăţenii din Iaşi şi Moldova au devenit, astfel, mai expuşi deciziilor arbitrare de la nivel central, în privinţa redistribuirii sumelor pentru investiţii. România a înregistrat, în 2017, cea mai scăzută rată a investiţiilor din istoria recentă, cu alte cuvinte nici un proiect major de infrastructură nu a fost realizat“, arată prof.univ.dr. Dumitru Oprea în întrebarea sa către Ministerul Dezvoltării.Dumitru Oprea consideră că Ministrul Paul Stănescu trebuie să precizeze de ce Compania Naţională de Investiţii, „care pare, în ultima vreme, specializată în construirea de stadioane“, nu acordă Iaşului finanţare pentru construirea unei săli de sport polivalente. În timp ce Iaşul solicită de ani de zile finanțarea unei săli de sport polivalente, la nivelul ţării au fost ridicate, cu resurse guvernamentale, circa 20 de astfel de obiective.  

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.