Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Ce a făcut guvernul PSD-ALDE cu Pachetul naţional anti-sărăcie?
Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu, să prezinte rezultatele preliminare ale implementării celor 47 de măsuri adoptate prin intermediul Pachetului naţional anti-sărăcie, lansat în urmă cu mai bine de un an de guvernarea tehnocrată. Guvernul a adoptat acest Pachet în urma unui studiu al Băncii Mondiale care arăta, între altele, că în trei sferturi dintre comunele judeţului Iaşi există comunităţi marginalizate, iar o treime sunt în stare de „sărăcie severă“.

În urmă cu un an, guvernul Cioloş a lansat, la Iaşi, un memorandum privind combaterea sărăciei din judeţele Moldovei, pornind de la un studiu al Băncii Mondiale. În acest scop, executivul de la acea vreme a lansat un pachet anti-sărăcie, acceptat de cele mai importante organizaţii ale societăţii civile din România, organizaţii care au desfăşurat proiecte de succes în comunităţile vulnerabile acolo unde statul român a eşuat. 

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale are pârghii directe pentru implementarea măsurilor de reducere a numărului comunităţilor cu un grad sever de sărăcie, prin strategii deja adoptate de guvern și publicate în Monitorul Oficial. Aceste strategii au la bază cercetări ale Băncii Mondiale, care nu pot fi puse sub semnul îndoielii privind imparţialitatea şi acurateţea“, afirmă parlamentarul ieşean în documentul înaintat ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale.

În acest context, prof.univ.dr. Dumitru Oprea îi solicită ministrului Lia Olguţa Vasilescu să precizeze cu cât a scăzut numărul persoanelor aflate în risc de sărăcie în timpul mandatelor sale, din guvernările Grindeanu şi Tudose, ţinând seama că executivul şi-a propus ca, până în 2020, numărul lor să scadă cu mai bine de o jumătate de milion. În acelaşi timp, deputatul PNL de Iaşi a mai cerut un raport al rezultatelor preliminare privind implementarea măsurilor cuprinse în Pachetul naţional anti-sărăcie.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.