Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Institutul Limbii Române, condus de un jurist al cărui singur merit este apartenenţa la ALDE
Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Ministrului Educaţiei Naţionale, Liviu-Marian Pop, să explice cum a ajuns la conducerea Institutului Limbii Române (ILR) un fost candidat (fără succes) pentru Parlamentul României din partea ALDE, de profesie jurist. În plus, parlamentarul ieşean cere ca site-urile Ministerului Educaţiei şi al ILR să afişeze, aşa cum cere legea, CV-ul domnului George Ovidiu Doca.
În întrebarea adresată Ministrului Educaţiei Naţional, prof.univ.dr. Dumitru Oprea consideră că este o lipsă de responsabilitate ca la conducerea ILR să fie numit, exclusiv pe criterii politice, un director absolvent de studii juridice, cu statut de doctorand în drept. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât ILR este o instituţie aflată în subordinea Ministerului Educației Naționale, care are ca misiune promovarea limbii, culturii și civilizației românești în străinătate, prin mijloacele specifice sistemului de educație. 

În timp ce ILR are în Consiliul de conducere somităţi ale literelor româneşti, precum Liviu Papadima, Otilia Hedeşan sau Mircea Martin, cu toţii profesori universitari, care au opere impresionante, noul director, numit de minister, este, conform unor surse media, un absolvent de studii juridice. Alte informații nu sunt disponibile, din moment ce nici pe site-ul ILR, nici al MEN nu există, aşa cum ar fi fost firesc, vreun CV al domnului Doca“, conchide deputatul PNL Dumitru Oprea. 

În final, Dumitru Oprea se întreabă, retoric, când vor fi făcute transparente nominalizările directorilor instituțiilor aflate în subordine, inclusiv CV-urile candidaților la acele funcții. 
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.