Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Autostrada Ungheni-Iaşi-Braşov, o soluţie mincinoasă scoasă din joben de PSD-ALDE în prag de Anul Nou
Anunţul ministrului Transporturilor, Felix Stroe, în timpul şedinţei de Guvern de ieri, prin care urmăreşte să pună cruce proiectului autostrăzii Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş, este unul revoltător pentru ieşeni. Noua variantă propusă de Guvern prevede ca două proiecte la fel de importante (Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş şi Bacău-Braşov) să fie comasate într-unul singur, prelungind însă cu sute de kilometri drumul de la Iaşi până în Vestul ţării.

Soluţia, care pare una de compromis şi care ar părea că încearcă să rezolve pretenţiile legitime ale regiunii Moldova, încalcă nu numai bunul simţ, dar şi însuşi programul de guvernare cu care s-a lăudat până la isterie PSD-ul. Având în vedere şi faptul că guvernele Grindeanu şi Tudose au reuşit performanţa istorică de a nu da în 2017 în exploatare nici un kilometru de autostradă, nu cred că putem lua în serios nici memorandumul privind lucrările de infrastructură pe care l-a scos, în prag de Anul Nou, ministrul Stroe.

Reamintim că PSD promis nu două, ci trei autostrăzi pentru Moldova: Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş, Bacău-Braşov şi Iaşi-Bucureşti!
Toate sunt scrise negru pe alb în Sfântul Program de Guvernare, despre care domnul Dragnea afirma răspicat în campania electorală că, dacă nu va fi aplicat, PSD-ul pleacă de la Guvernare, asumându-şi oprobriul public.
Nu de noi memorandumuri avem nevoie acum, de noi promisiuni fără acoperire şi soluţii scoase din joben, ci doar de implementarea Masterplanului pe Transport agreat cu Uniunea Europeană, demararea licitaţiilor şi începerea lucrărilor. 

Bătaia de joc la adresa cetăţenilor din Moldova poate fi oprită prin presiune publică, dar mai ales la vot! Nu mai putem ca, prin absenteism la urne sau nepăsare, să lăsăm să se instaleze la Palatul Victoria guverne mincinoase şi incompetente. Vedem acum ce costuri uriaşe plătim şi cât de mult rău a putut face, în doar un an de guvernare, coaliţia PSD-ALDE, o veritabilă coaliţie a neruşinaţilor.
 
Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL

alt
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.