Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Pe 24 ianuarie, PSD-ALDE nu onorează Iașul
Declaraţie de presă

Deputatul PNL Dumitru Oprea afirmă, în cadrul unei declaraţii de presă, că absenţa multor dintre autorităţile „de la centru“ cu ocazia festivităților de la Iași, prilejuite de aniversarea Micii Uniri, 24 ianuarie, demonstrează nu doar conul de umbră în care a intrat sau a fost aruncat Iaşul, ci şi faptul că agenda României a fost schimbată cu agenda personală a liderilor politici de la putere.

„În săptămâna ce trebuia dedicată omagierii celor care au contribuit la Unirea Moldovei cu Ţara Românească, agenda publică este ocupată de o nouă mascaradă la vârful PSD-ALDE. Parcă niciodată dispreţul conducătorilor faţă de români nu a fost atât de de vizibil!“, crede parlamentarul ieșean.

Redăm integral declaraţia de presă:​

„Iaşul s-a luptat mulţi ani la rând pentru ca aniversarea Unirii de la 24 ianuarie să devină sărbătoare naţională legală. Ieşenii şi-au dorit ca România întreagă să recunoască meritele oraşului nostru în construcţia României Mari și, în egală măsură, sacrificiul renunţării la statutul de capitală a ţării. 

Am păşit deja de aproape o lună în Anul Centenar, dar nimic nu pare să ia forma unei aniversări în care să onorăm trecutul şi să ne bucurăm de planurile pentru următoarea sută de ani a statului unitar român. Nu festivismele sunt cele care ne lipsesc, chiar dacă, aparent, s-a renunţat şi la acestea, pe fundalul larmei politice devenite insuportabile. Noi ducem lipsă de consens naţional măcar pentru o zi, de un moment în care principalii lideri ai României oficiază sărbătoarea Unirii în Capitala Moldovei.

Absenţa autorităţilor «de la centru» demonstrează nu doar conul de umbră în care a intrat sau a fost aruncat Iaşul, ci şi faptul că agenda României a fost schimbată cu agenda personală a liderilor politici de la putere.

Suntem în Anul Centenarului şi România se pregăteşte să cunoască structura celui de-al treilea guvern, pe care PSD-ALDE l-a schimbat în nici un an de zile. În săptămâna ce trebuia dedicată omagierii celor care au contribuit la Unirea Moldovei cu Ţara Românească, agenda publică este ocupată de o nouă mascaradă la vârful PSD-ALDE. Parcă niciodată dispreţul conducătorilor faţă de români nu a fost atât de de vizibil!

Din păcate, aşa cum este tratat momentul 24 ianuarie, la fel va fi tratat întreg Anul Centenar de către executivul României. În cel mai bun caz, va fi folosit pentru finanţarea unor evenimente menite a mai umple puşculiţele unor firme de casă ale puterii de la Bucureşti.

Reprezentanții puterii PSD-ALDE au promis, toamna trecută, o reuniune specială a Parlamentului României la Iaşi. Tot atunci urma să aibă loc şi o şedinţă de guvern, care să consfințească priorităţile administraţiei centrale pentru Iaşi şi pentru Moldova. Evenimentele au fost anulate. În schimb, ca un premiu de consolare, ieşenii ar fi fost gratulaţi cu o şedinţă a CEx-ului PSD, care din fericire de data aceasta, a fost anulată!

Dacă PSD-ALDE tratează cu bătaie de joc prezentul, de ce ne mai mirăm că dispreţuieşte cu atâta nonşalanţă trecutul?“
 
Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL

alt
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.