Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Planul de măsuri pentru accelerarea absorbției fondurilor europene este în așteptare
Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită Prim-Minstrului României, Viorica Vasilica Dăncilă, să precizeze dacă executivul a respectat termenul de 23 februarie pentru a realiza planul de acţiune privind creșterea gradului de absorbţie a fondurilor europene în exerciţiul bugetar 2014-2020.

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, a efectuat o vizită în Romania şi a organizat o conferință de presă, alături de premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă. „La acea conferință, cel mai prețios lucru a fost spunerea adevărului. În anul 2018, țara noastră riscă să piardă miliarde de euro din neutilizarea fondurilor europene. Salvarea ar consta în declanşarea unor măsuri urgente pentru eliminarea acestui risc. Comisarul Corina Crețu a menționat termenul de 23 februarie 2018 până la care noul guvern trebui să realizeze, în acord cu structurile europene, un plan comun de acțiune, inclusiv să propună soluții de accelerare a absorbției fondurilor europene“. 

În acest context, parlamentarul ieşean a cerut Premierului României să prezinte planurile solicitate de reprezentanții Comisiei Europene până la 23 februarie. De asemenea, Dumitru Oprea a intrebat la ce sancţiuni ne putem aștepta dacă acest termen nu a fost respectat de către guvernul României. 

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.