Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

O lege strâmbă pune în pericol sănătatea întregii populaţii? Ce măsuri ia ANSVSA?
Deputatul PNL Dumitru Oprea îi solicită preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Dr. Geronimo Răducu Brănescu, să exprime un punct de vedere, precum şi un plan de măsuri ulterior intrării în vigoare a Legea pentru aprobarea OUG nr.70/2017 privind modificarea şi completarea Legii nr.160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar. Actul normativ, retrimis în Parlament pentru reexaminare de către Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost intens contestat de Colegiul Medicilor Veterinari şi alte asociaţii de profil din perspectiva riscurilor la care este supusă populaţia în urma unor prevederi neconforme cu interesul sănătăţii publice.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a retrimis în Parlament, spre reexaminare, Legea pentru aprobarea OUG nr.70/2017 privind modificarea şi completarea Legii nr.160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar.

Dincolo de aspectul semnalat de preşedintele țării în cererea de reexaminare, actul normativ a fost întâmpinat cu multă reticenţă din partea profesioniştilor domeniului. A fost contestat de către Colegiul Medicilor Veterinari, în special, pentru efectele sale negative.

Colegiul Medicilor Veterinari a atras atenţie că România va deveni singura ţară din Uniunea Europeană în care persoanele fără pregătire de specialitate vor putea comercializa cu amănuntul produse biologice şi medicamente de uz veterinar. Colegiul atrage atenţia că, la momentul intrării în vigoare a legii în noua formă, va apărea „un risc major al accidentelor post-administrare la indicaţia unor persoane neavizate“.

În acest context, parlamentarul ieşean îi solicită preşedintelui ANSVSA, Dr. Geronimo Răducu Brănescu, să expună punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce privind riscurile asupra sănătăţii animalelor reclamate de Colegiul Medicilor Veterinari. Totodată, este solicitat să prezinte măsurile concrete pe care ANSVSA le va lua în vederea asigurării sănătăţii populaţiei, în condiţiile în care Colegiul Medicilor Veterinari susţine că prin noua lege există riscul de a creşte rezistența la antibiotice ca urmare a consumului de produse alimentare provenite de la animale tratate fără respectarea prescripțiilor medicale?

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.