Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Cu premierul Dăncilă, România riscă să își facă o carte de vizită profund nemeritată!
Declaraţie de presă, 27 iulie 2018
 
Viorica Dăncilă nu este un accident al politicii românești, un caz de excepție pe care suntem chemați să îl tratăm ca atare. De fapt, este rezultatul comportamentului patalogic al liderului PSD. Liviu Dragnea s-a văzut „trădat“ de doi premieri numiți tot de el, motiv pentru care a căutat o soluție „nucleară“, un personaj neverosimil care să nu mai îndrăznească vreodată să îi iasă din cuvânt.

Că Liviu Dragnea și-a dorit un premier de paie și multe altele, putem încerca să înțelegem. Însă este cu totul de neînțeles cum a ajuns un partid mare să îngenuncheze în fața unui fost baron local, cu vocația de a-și trăda colegii proprii! Cum au ajuns liderii din PSD să tolereze însăși trădarea siguranței naționale de dragul unui singur om, cu apucături de "lider suprem"?

Viorica Dăncilă este doar vârful aisbergului actualei guvernări, din care mai fac parte și alte personaje cu o educație precară uluitoare, de unde și imposibilitatea stăpânirii unui minim discurs public. Dacă ar fi fost niște profesioniști în domeniul finanțelor sau administrației, dar fără abilitatea de a ține cuvântări elaborate, ne-am fi dat cu siguranță seama. Dar nu este cazul! 

Recunoaștem că nici o societate nu este compusă numai din elite, însă atunci când valorile sunt răsturnate și la putere ajunge „idiocrația“, avem o mare problemă ca țară. Prin incompetența reprezentanților săi de vârf, așa cum este premierul Dăncilă, România riscă să ajungă o glumă a Europei și lumii civilizate. Să devină un stat care, în loc să se prezinte prin ceea ce are mai bun, își face din prostie și nepricepere o carte de vizită profund nemeritată.
 
Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

alt
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.