Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Când va avea Opera Națională Română Iași un sediu propriu?

Într-o întrebare adresată Prim-ministrului României, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat informații privind construirea unui nou sediu pentru Opera Naţională Română Iaşi, promisiune făcută de coaliția PSD-ALDE pentru Anul Centenar. „România se află în preajma punctului culminant al celebrării Anului Centenar: 1 decembrie, Ziua Națională a României. Prin programul de guvernare, executivul pe care îl conduceți s-a angajat să susțină mai multe obiective de infrastructură culturală extrem de bine delimitate. Construcția unei clădiri noi pentru Opera Națională Română din Iași se numără printre acestea.


După cum știți, atât la Iași, cât și în alte orașe, operele naționale împart aceleași clădiri cu teatrele naționale, lucru ce produce neajunsuri majore atât instituțiilor culturale, cât și publicului spectator. Dacă teatrele și operele naționale ar beneficia de săli de spectacole proprii, nu folosite prin rotație, ar putea programa un număr mai mare de reprezentații, în beneficiul publicului, dar și al instituțiilor“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat date concrete privind construirea noului sediu al Operei Naționale Române din Iași. De asemenea, este important de aflat care au fost motivele pentru care Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu a elaborat, până în prezent, nici un plan privind începerea lucrărilor de construcţii pentru sediile operelor naţionale, deşi proiectul reprezenta o prioritate a programului de guvernare.
Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.