Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Care mai e soarta învățământului profesional și tehnic din România?
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei Naţionale să explice ce demersuri au fost făcute de executivul PSD şi ALDE în vederea revalorizării învăţământului profesional şi tehnic din sistemul educaţional şi care au fost rezultatele acţiunilor.

„În capitolul Politici în domeniul educației din Programul de guvernare al PSD-ALDE, la măsura Cetățeni activi pe piața muncii, se face referire, printre altele, la revalorizarea învățământului profesional și tehnic prin flexibilizarea sistemului, multiple opțiuni de formare profesională pentru elevi, diferite tipuri de certificări. Toate cu scopul de a asigura acces facil pe piața muncii și pentru continuarea studiilor în vederea dobândirii de calificări superioare. În pofida bunelor intenții, companiile găsesc din ce în ce mai greu forţă de muncă pregătită pentru diverse meserii în domeniul tehnic, de la bucătari și ospătari, până la mecanici, strungari sau tinichigii“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicita informatii privind masurile ce vor fi implementate in actualul mandat al Ministrului Educatiei privind invatamantul tehnic si profesional.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

Foto: "Designed by welcomia / Freepik"
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.