Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

România suferă și la capitolul subfinanțării sistemului medical
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii clarificări privind situaţia  spitalelor promise în campania electorală şi asumate de guvernarea PSD-ALDE.

„Prin programul de guvernare PSD-ALDE, românii au fost mințiți în legătură cu realizarea celor 8 spitale regionale și a unui spital republican, în București, deoarece termenul pentru desemnarea amplasamentelor și contractarea studiilor de prefezabilitate este de mult depășit.

În același timp, cele mai recente statistici privind cheltuielile de asistență medicală din Uniunea Europeană (UE), publicate de Eurostat pentru 2016, situează România la coada clasamentului. Astfel, cheltuielile de îngrijire a sănătății pe cap de locuitor au fost de doar 400 euro, în timp ce în unele state europene ajung să fie chiar mai mari de 5.000 euro (Luxemburg, cu 5.600 euro, sau Suedia, cu 5.100 euro). De asemenea, România este din nou codașa Europei privind cheltuielile pentru sănătate ca procent din PIB, de numai 5%, în timp ce Franța alocă 11,5%, iar Germania 11,1%. Pe lângă subfinanțarea sistemului sanitar, studiile europene mai arată că, în România, aceste resurse sunt și ineficient utilizate“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită informaţii privind stadiul studiilor de prefezabilitate pentru cele 9 spitale promise, precum și măsurile luate de Ministerul Sănătăţii pentru utilizarea transparentă şi eficientă a resurselor din sistemul medical.
Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

Foto: Designed by mrsiraphol / Freepik

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.