Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

În România, orice fenomen se poate transforma într-o catastrofă
Declaraţie de presă, 25 ianuarie 2019

În România, o ninsoare mai serioasă determină închiderea școlilor. Fie pentru că în marile orașe traficul se blochează, fie pentru că distanțele de parcurs în mediul rural sunt foarte mari. Din păcate, infrastructura precară a României ne face să credem că în cazul unor adevărate catastrofe statul nu va putea face față.
Evenimentul de la „Colectiv” a demonstrat că nici măcar capitala nu are resursele necesare pentru a trata, în același timp, un număr mare de pacienți cu arsuri grave. Dacă Bucureștiul nu este pregătit pentru astfel de situații, înseamnă că oamenii din regiunea Moldovei au șanse minime de supraviețuire în cazul unor fenomene extreme. Cauzele sunt multiple: distanțele dintre comunitățile rurale și cele urbane sunt foarte mari, infrastructura spitalicească este precară, investițiile pentru Spitalul Regional de Urgențe sunt amânate la nesfârșit, interesele obscure nu permit utilizarea fondurilor europene etc.

De parcă nu era suficient acest dezastru, în cadrul serviciilor care gestionează situațiile de urgență s-a declanșat o luptă pentru supremație și control al resurselor. Un act de neînțeles, care, într-un moment nefast, va pune în pericol multe vieți nevinovate, deoarece nimeni nu va mai ști cine și cum să răspundă urgențelor.

Iar, la toate acestea, guvernarea PSD-ALDE are un singur răspuns: „Să ne rugăm să nu se întâmple nimic“.
Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

alt
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.