Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Bugetul pe 2019, o simplă bifă!
  
Esența acestui buget rușinos pentru care Guvernul vine și ne cere votul în Parlament stă în filele lipsă, nu doar în ceea ce cuprinde el. Adică lipsa unui plan coerent și integrat de investiții publice care să nu mai condamne regiuni întregi la sărăcie.

Un caz particular îl reprezintă Moldova, cu multe județe care sunt numite „roșii“, date fiind voturile colectate de actuala majoritate PSD-ALDE. Pentru acestea, sumele incluse în Bugetul de Stat sunt în cel mai bun caz ridicole! Iar Guvernul face acest lucru cu premeditare criminală, cu intenția clară de a lăsa Moldova să se zbată într-o sărăcie lucie, la periferia Uniunii Europene. Un bazin electoral ideal, o zonă geografică din care lumea fuge văzând cu ochii în lipsa oricăror perspective reale de prosperitate. Este rețeta malefică a PSD-ALDE: „ține-i săraci ca să nu înțeleagă cine le este dușmanul“. Doar cu ajutoare sociale, o regiune precum Moldova nu își va depăși niciodată condiția!

Dincolo de alocările dicutabile pentru investiții, bugetul reprezintă, în cele din urmă, o prognoză, dar cu toții ne vom confrunta cu adevărata față a dezastrului administrării financiare a României la finalul acestui an. Estimările privind veniturile sunt atât de gogonat umflate, încât acum probabil că Darius Vâlcov stă și râde de români cu gura până la urechi în biroul său de la Palatul Victoria. Cum întregul Guvern a ajuns să fie condus de Comisia de Prognoză a lui Vâlcov, nu e de mirare că tot ce va rămâne de pe urma guvernării PSD-ALDE va fi o prognoză umflată, departe de realitate.

Guvernanții ne vând un Science Fiction, cu multe luni de întârziere, fără nici o explicație pentru care au amânat atât de mult adoptarea Bugetului de Stat pentru 2019. Atunci, de ce a fost nevoie de atâta timp pentru a scrie din cifre o operă de ficțiune? Dispăruse vreo muză din Palatul Victoria?

Având în vedere cine se află în spatele Bugetului, știm prea bine că acesta nu se construiește pentru a fi utilizat, ci doar pentru a fi bifat!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

alt
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.