Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Riscurile acordului dintre ANAF și CNSP

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Preşedintelui Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză clarificări privind noul acord dintre ANAF şi Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP), care ar putea transforma controalele într-un instrument politic.
„Pentru atingerea obiectivelor din Programul de guvernare privind îmbunătăţirea semnificativă a gradului de colectare a veniturilor la bugetul de stat, pe 22 ianuarie 2019, a fost încheiat un acord de cooperare și risc între ANAF și Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP). Chiar de la primul punct, acordul prevede că, începând cu luna ianuarie 2019, CNSP va selecta contribuabilii care vor fi propuşi pentru efectuarea controalelor de către ANAF, în funcţie de domeniul de activitate, fluctuaţia cifrei de afaceri şi a altor indicatori stabiliţi de comun acord între ANAF şi CNSP.

De asemenea, la punctul 9, este stipulat că ANAF se angajează să transmită CNSP informaţii cu privire la efectele obţinute în privinţa reducerii evaziunii fiscale, în urma acţiunilor de control la societăţile comerciale propuse în analizele de risc ale CNSP“, a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită clarificări privind riscul ca unele informaţii privind controalele fiscale să ajungă la persoane neautorizate. De asemenea, se impune să se indice măsurile prin care contribuabilii sunt asigurați că aceste controale nu vor fi îndreptate împotriva celor care nu sunt de acord cu actuala guvernare.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

Foto: "Designed by katemangostar / Freepik"

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.