Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Când va funcționa platforma culturală on-line?

Comunicat de presă, 15 martie 2019

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale detalii privind costurile și funcționalitatea proiectelor digitale culturale DacoRomanica.ro şi digibuc.ro.

„La o întrebare adresată Ministrului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în data de 10 decembrie 2018, privind soarta proiectelor de digitalizare a conținutului cultural, solicitam, printre altele, detalii cu privire la disfuncționalitățile unui proiect ambițios de digitalizare la nivel național, DacoRomanica.ro. Între timp, site-ul a fost transformat în digibuc.ro (Biblioteca Digitală a Bucureştilor), unde, suntem anunțați, chiar pe prima pagină, că «Din cauza unor probleme tehnice temporare, în perioada următoare pot să apară disfuncţionalităţi în accesarea documentelor».

Din răspunsul Ministerului Comunicațiilor, printre altele, rezultă că Ministerul Culturii a depus un nou proiect, «E-cultura: Biblioteca Digitală a României», pe 27 decembrie 2017, iar contractul a fost semnat pe 13 iulie 2018, cu o valoare totală de 11.450.000 euro. Acest proiect propune iar o nouă platformă, culturalia.ro, unde, momentan, putem găsi doar mesajul că aici va fi găsit «catalogul partajat național și indexul Bibliotecii Digitale a României (Culturalia)», a declarat parlamentarul ieşean.

În acest context, deputatul PNL Dumitru Oprea solicită o serie de clarificări privind costurile celor două platforme, DacoRomanica.ro şi digibuc.ro, precum şi motivul pentru care nu a fost asigurată continuitatea lor înainte de a iniţia noi proiecte. De asemenea, este important să se cunoască momentul în care va fi funcțional rezultatul proiectului E-cultura, de eficientizare a serviciilor publice oferite de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.