Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Cât timp PSD va mai duce războiul izgonirii românilor?

Declaraţie de presă

Migrația creierelor a fost, după 1990, o mare problemă a României. Azi, însă, sub guvernarea coaliției PSD-ALDE, apare problema emigrării mult mai multor români. De la lăcătuși la matematicieni, de la zilieri la mecanici, în fiecare zi țara noastră cunoaște acest fenomen al emigrării în masă, întreținut de PSD.

Problema părăsirii țării nu este numai a noastră, ci și a statelor vecine. Într-o țară normală, se caută și se găsesc soluții, din păcate, nu și la noi. În Polonia, de exemplu, au fost eliminate impozitele pe venit pentru tineri, în încercarea de a stopa migrația lor, având în vedere că 1,7 milioane de polonezi au emigrat în ultimii 15 ani!

Incompetenții noștri de la guvernare nu sunt în stare să folosească nici măcar fondurile europene cu o astfel de destinație. Conform actualei puteri, numărul românilor plecați în afara granițelor este de aproximativ 10 milioane! Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, a arătat că principalul motiv al plecării lor este corupția. Rară clipă de sinceritate pentru executiv.

Iată de ce, considerăm că PSD poartă un război în România, împotriva României. Când în celelalte țări se aplică soluții pentru diminuarea fenomenului de emigrare, guvernarea noastră se zbate în ignoranță și declanșează conflicte mocnite, ale căror victime sunt chiar românii. Ele trebuie să înceteze. Altfel, riscăm să ne transformăm într-o țară nelocuită.


Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

alt
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.