Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Cu PSD, fals tratat de guvernare
Declaraţie de presă

România, de când PSD a preluat puterea, devine un stat lipsit de competitivitate, în care sectorul privat nu e stimulat pentru dezvoltare. Am ajuns să avem din nou un aparat administrativ supradimensionat, efectul fiind incapacitatea de reducere a birocrației și de asigurare a digitalizării serviciilor publice. Este un stat care există pentru sine, nu și pentru cetățeni.
Trăim într-o țară în care salariul mediu bugetar este cu 65% mai mare decât salariul mediu din companiile private, care sunt dinamice și creatoare de plusvaloare! Ca urmare, asistăm la o economie originală, în care executivul face concurență neloială mediului privat.

Avem o țară care s-a întors la creșterea bazată pe consum, nu pe producție, servicii, iar sărăcia pândește la ușile a milioane de români. Și această stare de fapt este efectul unor politici fiscale aberante, care au condus la o inflație tot mai mare, la creșterea prețului coșului zilnic. Suntem din nou în situația în care unul din patru angajați nu are banii necesari să se întrețină de la un salariu la altul.

În tot acest timp, PSD vorbește despre creștere economică, dar care este una artificială, așa cum avertizează toți specialiștii. Dar, PSD nu vede, nu aude. În schimb, practică un socialism populist pe banii altora. Toată lumea rațională vorbește despre realități care nu contează pentru Dăncilă și Teodorovici, preocupați mai curând să mituiască din nou populația cu promisiuni decât să guverneze responsabil.

România are nevoie de o guvernare în care profesionalismul și competența ar trebui să fie principalele atuuri ale aparatului administrativ. România are nevoie de stabilitate, de echilibru economic, de politici fiscale armonizate la nivel european, de stimularea inițiativelor private și de măsuri care să sprijine dezvoltarea mediului de afaceri.


Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.