Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Situația cinematografelor din România
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Culturii informații privind măsurile ce pot fi luate pentru conservarea sau reabilitatea cinematografelor din ţară.

„Datele Institutului Național de Statistică prezintă o situație dramatică a evoluțuiei numărului de cinematografe din România. Astfel, dacă în anul 1990 existau 4637, numărul lor a scăzut exponențial, ajungând de la 484 în anul 1996, la 96 în 2018.PNL a evidențiat faptul că domeniul cinematografiei româneşti se confruntă cu lipsa de sprijin real privind finanţarea industriei de film și cu un proces dificil al absorţiei fondurilor de la bugetul de stat. De asemenea, un alt factor care îngreunează activitatea din domeniul cinematografiei îl constituie situaţia juridică incertă a unor obiective din cadrul reţelei de cinematografe și a instituțiilor de spectacole la nivel naţional”, a declarat parlamentarul PNL.În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat informaţii despre modalităţile de finanţare eficientă a cinematografiei româneşti și maniera rezolvare a situaţiei juridice a obiectivelor din cadrul reţelei de cinematografe şi a instituţiilor de spectacole.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt


 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.