Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Care este soarta Institutului Cantacuzino?
Comunicat de presă
 
Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Apărării Naţionale o solicitare privind reluarea activităţilor la Institutul Cantacuzino.

„Printr-o întrebare adresată Ministrului Apărării Naționale pe data de 12 iunie 2018 solicitam informații despre reluarea producției de vaccinuri la Institutul Cantacuzino și planul de măsuri privind redresarea activității acestuia după preluarea de către Ministerul Apărării Naționale, în baza Hotărârii Guvernului nr. 873 din 06.12.2017.

Prin răspunsul primit atunci, ministrul ne asigura că anul 2018 constituie anul operaționalizării structurale a institutului, iar din 2019 urmau să fie reluate activitățile acestuia, inclusiv producția de vaccinuri.

Cu toate acestea, ulterior au apărut informații conform cărora laboratoarele Institutului Cantacuzino nu mai au reactivi pentru realizarea de analize, pacienții fiind lipsiți astfel de tratamentul adecvat”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat informaţii despre stadiul în care se află reluarea producţiei pentru vaccinurile gripal şi BCG. De asemenea, s-a cerut lista măsurilor pentru remedierea sistemului de gestiune defectuoasă a stocurilor de reactivi la Institut, prin care este pusă în pericol viața pacienților.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt


 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.