Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Măsuri pentru dezvoltarea turismului românesc
Comunicat de presă
Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri o solicitare privind măsurile avute în vedere pentru creşterea turismului intern şi extern.
„Conform celor mai recente date publicate de Eurostat cu privire la Conturile satelit de turism – TSA (un cadru dezvoltat pentru a cuantifica importanța turismului), cheltuielile cu turismul intern se ridică la 1276 miliarde € în statele membre ale Uniunii Europene. Pe primul loc se situează Germania cu 287 miliarde €, urmată de Marea Britanie și Franța cu 188 miliarde €.

Pentru o raportare corectă trebuie, evident, luată în calcul și dimensiunea populației. Corelând cheltuielile cu turismul intern cu numărul de locuitori, cea mai mare valoare este raportată de Olanda (5.000 €), Austria (4.600 €) și Germania (3.500 €), în coada clasamentului situându-se Polonia și România (ambele mai mici de 500 €)”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri informaţii despre data la care ar putea intra în vigoare noua lege a turismului. De asemenea, de când vor fi funcţionale şi la noi în ţară Organizaţiile de Management al Destinaţiei (OMD), după normele și regulile din UE și a recomandărilor Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.