Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Omul sfinţeşte sau asfinţeşte locul
Declaraţie de presă

Alegerile locale care vor avea loc în vara acestui an sunt hotărâtoare pentru cum va arăta România în următorii ani, iar rezultatele obținute vor stabili modul în care se va dezvolta, așa cum sperăm cu toţii, fiecare comunitate și felul în care viața fiecăruia dintre noi va fi afectată pentru următorii ani. Administrația locală reprezintă interfața în interacțiunea noastră cu instituțiile, cu statul în sine, o interacțiune ce are loc la nivel personal, dar și la nivel local.
Asupra unui singur lucru nu mai avem nicio urmă de îndoială: aservirea administrației locale de către PSD a reprezentat o lovitură dată cetățeanului, prin condamnare la regres sau chiar la sărăcie a unor comunități întregi. PNL își asumă bătălia care va duce la câștigarea alegerilor locale din 2020 și la îndepărtarea definitivă a filosofiei „baronatelor pesediste“ de la nivelul primăriilor și consiliilor județene.

De-a lungul timpului, primarii PNL şi-au dovedit performanţa și au arătat că multe dintre probleme își pot găsi soluția „prin noi înșine“, prin inițiativă, prin dorința de schimbare în bine. Nu așteptând la nesfârșit „de sus“ îndrumare sau fonduri. Primarii PNL au fost cei care au reușit în multe cazuri să atragă fonduri europene, îndeosebi pentru dezvoltarea localităților.

PNL va veni la aceste alegeri locale cu cei mai competenţi candidați, adevărați gospodari pentru orașele și comunele din România. Liberalismul chiar asta înseamnă: inițiativă, competență și dezvoltare.

„Omul sfințește locul“ spune vorba românească și exact aceasta trebuie să dovedim în alegerile locale. Așadar, noi alegem să ne îndreptăm către o dezvoltare locală tot mai puternică, spre o formă de guvernare locală cu accent pe cetățean și comunitate!
Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

alt
Foto: designed by jcomp freepik
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.