Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Modernizarea fiscală este o prioritate națională pentru PNL!

Declarație de presă

Acțiunile și numeroasele critici care au marcat activitatea ANAF din ultimii ani au arătat vulnerabilitatea față de factorul politic. În același timp, a demonstrat că este o instituție ineficientă, supradimensionată și suprabirocratizată, care impune reformarea. ANAF trebuie să lucreze în beneficiul cetățeanului și să sancționeze cu adevărat acei contribuabili care produc marea evaziune fiscală în România.

Modernizarea instituțională trebuie făcută într-un timp scurt, astfel încât ANAF să devină un pilon real al respectării legii în România! Iar acest lucru avem încredere că poate fi realizat de guvernul PNL, în mandatul pe care și l-a asumat.

În ciuda asigurărilor și promisiunilor făcute de miniștrii de finanțe din timpul guvernărilor Dragnea-Dăncilă, ANAF a rămas ca un sistem birocratizat excesiv, în care lipsa informatizării generează mari probleme și nemulțumiri contribuabililor, cozile devenind legendare. Situație actuală de la ANAF este de netolerat în secolul nostru, iar PNL va schimba acest lucru. Cu atât mai mult cu cât se știe că România este codașa Europei în privința colectării veniturilor din TVA, iar evaziunea fiscală este la cele mai ridicate cote din UE, fiind o amenințare la adresa securității naționale.

Ca urmare, PNL își propune regândirea modului în care funcționează ANAF, informatizarea instituției într-un termen cât mai scurt, reorganizarea și debirocratizarea instituției. Executivul urmărește o schimbare de viziune, în beneficiul cetățenilor și al mediului de afaceri, care să asigure transparența instituțională și simplificarea procedurilor specifice. Rezultatul va fi întărirea României, creșterea veniturilor la bugetul de stat și a capacității de a face investiții – ceea ce înseamnă mai bine pentru fiecare cetățean!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.