Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Debirocratizarea relației antreprenorilor cu Registrul Comerțului
Comunicat de presă

Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri o solicitare privind măsurile ce se vor lua de către ONRC pentru a oferi întreprinzătorilor informaţii complete şi clare, atât prin oficiile registrului comerţului, cât şi pe portalul propriu.

„Toate guvernele PSD au susținut că sprijinirea sectorului IMM reprezintă o prioritate, inclusiv prin măsuri de simplificare a procedurilor și de debirocratizare a relațiilor cu instituțiile statului.

În realitate, întreprinzătorii, nevoiți să apeleze la serviciile Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC), au primit, adesea, informații incomplete, fiind nevoiți să facă numeroase drumuri pentru a mai aduce un document, o copie după cartea de identitate sau deja celebrul «dosar cu șină». Chiar și pe site-ul ONRC informațiile nu sunt actualizate în ritmul numeroaselor schimbări în domeniu făcute de fostele guverne PSD”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Economiei informaţii despre cine îşi asumă responsabilitatea actualizării informaţiilor pe portalul ONRC şi de ce nu au loc în timp real. De asemenea, este important de aflat când va fi eliminată solicitarea, din partea ONRC, a documentelor sau datelor care se găsesc deja la alte instituţii ale statului.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt


 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.