Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Românii luptă pentru salvarea pădurilor. Cum îi susținem?
Comunicat de presă

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii privind funcționalitatea Sistemului informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase (SUMAL) şi modul în care va creşte capacitatea de control a gărzilor forestiere.

„Recent, chiar dacă ne aflăm în plină stare de urgență, mai mulți localnici dintr-o localitate maramureșeană au fost nevoiți să iasă din case și să blocheze un transport de bușteni aduși de pe munte. Controlul efectuat ulterior de către echipajele de poliție a dovedit că era unul ilegal.
Un raport al organizației Greenpeace România, prezentat la finalul anului trecut, a arătat că autoritățile de control depistează doar 1% din totalul tăierilor ilegale care au loc în România. Inventarul Forestier Național II, desfășurat în perioada 2013–2018, indica 20 milioane m3 care dispar fără acte din pădurile României. Din cauza relaxării Legii Contravențiilor, la jumătatea lui 2017, numărul mijloacelor de transport confiscate a scăzut cu 74%, în contextul în care volumul de lemn tăiat ilegal și raportat de autorități a crescut etc.”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Mediului informaţii privind perioada în care urmează să fie montate GPS-uri pe maşinile transportatoare de lemn şi camere de luat vederi la intrările pe drumurile forestiere şi la intrările în depozitele de lemn. De asemenea, este important să se specifice de când va începe fotografierea pădurilor din România prin intermediul sateliţilor.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.