Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Cum ne arătăm recunoștința față de asistenții medicali?
Comunicat de presă
 
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind măsurile avute în vedere pentru asigurarea unui număr suficient de asistenţi medicali şi pentru menținerea lor în sistemul naţional de sănătate.

„Din 1974, pe 12 mai, este sărbătorită Ziua Internațională a Asistenților Medicali. De asemenea, anul 2020 marchează și Anul Internațional al Asistentei și Moașei. Conform Eurostat, în 2019, în Uniunea Europeană figurau 4,45 milioane de asistenți și moașe, ponderea lor fiind de 2,2% din totalul forței de muncă. Procentele cele mai ridicate sunt înregistrate în Germania (3,4%,), Finlanda (3,0%) și Belgia (2,9%). Pe de altă parte, 11 din 27 de state membre au doar 1,5% sau mai puțin, în această categorie fiind plasată România”, a declarat parlamentarul PNL.


În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii clarificări privind evoluţia numărului de asistenţi medicali din România din ultimii 4 ani şi câţi dintre aceştia au părăsit sistemul medical din ţară pentru un job mai bine plătit în străinătate. De asemenea, este important de știut care ar fi numărul minim necesar de asistenţi medicali pentru funcţionarea optimă a serviciilor medicale.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

Foto:

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.