Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Cultura din România în stare de urgență
Comunicat de presă

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Culturii informații privind numărul de artişti din România afectaţi de actuala pandemie.
„Actuala pandemie a afectat grav toate domeniile socio-economice, inclusiv cel cultural, iar efectele se vor resimţi pe o perioadă mai mare de timp. După ce teatrele, operele, cinematografele, sălile de concert sau festivalurile au fost, printre primele, obligate să-și închidă porțile, nu se știe de când și în ce condiții vor putea fi redeschise.
În tot acest timp, mai multe state ale UE au avansat diverse măsuri de susținere a domeniului, alocând ajutoare excepționale, atât pentru artiști, cât și pentru și instituțiile culturale”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Culturii informaţii privind măsurile avute în vedere pentru susţinerea domeniului cultural, în special a artiştilor independenţi, pentru care singura sursă de venit erau spectacolele.
Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.