Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Sunt asigurate toate resursele și condițiile necesare desfășurării examenelor naționale?

Comunicat de presă
     
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei şi Cercetării informaţii privind necesarul de personal pentru buna desfăşurare a examenelor naţionale.

După ce pandemia COVID-19 a forțat închiderea școlilor pentru a preveni răspândirea virusului, în scurt timp vor începe evaluarea națională și bacalaureatul, pe 15, respectiv 22 iunie 2020. Au fost stabilite și condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a asigura securitatea igienico-sanitară a elevilor și a personalului implicat în desfășurarea examenelor.

Pentru a respecta distanțarea socială, candidații trebuie să păstreze minimum 2 metri distanţă unul față de celălalt. Acest lucru solicită un număr mult mai mare de săli de examinare, dar și de personal care să asigure supravegherea examenelor. Mai mult, au apărut informații în spațiul public conform cărora există presiuni asupra profesorilor pentru prezența la examene, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Educaţiei informaţii despre numărul estimat de elevi ce participă la cele două examene naţionale, dar şi despre situția sălilor pentru examinare, care să asigure atât condiţiile tehnice de desfăşurare a exemenelor, cât şi cele privind securitatea igienico-sanitară.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.