Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Oferta PSD în domeniul turismului: ieșenii au o zi de vacanță de petrecut în tren

Comunicat de presă

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor informații privind motivul pentru care TAROM nu a inclus Iaşul pe lista curselor estivale către litoralul românesc.

„Ani la rând, PSD a marginalizat, din punct de vedere al infrastructurii rutiere, feroviare, aeriene, Moldova și Iașul, nealocând niciodată fondurile necesare pentru dezvoltarea acesteia. Gravitatea infrastructurii precare iese în evidență și mai mult în această perioadă de pandemie și de restricții, când, cel mai probabil, mulți români vor opta șă-și petreacă vacanța de vară în România.

Pentru unii ieșeni, alternativa de deplasare spre litoralul românesc este trenul. Din păcate, de la Iași la Constanța se poate ajunge direct doar cu un singur tren de noapte. Distanța de aproximativ 400 km este parcursă în 8,25 ore, ceea ce înseamnă o viteză medie de deplasare de circa 50 km/h. Există și varianta unor rute cu schimbări la Pașcani, Făurei sau București, durata lor fiind cuprinsă între 10 și 12 ore, adică o viteză medie de 41-34,5 Km/h.

Deși se aștepta ca TAROM să introducă o cursă aeriană Iași-Constanța, se pare că Iașul a fost exclus din lista curselor estivale anunțate”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Transporturilor detalii legate de creşterea numărului de trenuri/vagoane pe ruta Iaşi-Constanţa pentru a oferi ieşenilor o variantă de deplasare care să le asigure măsurile de distanţare socială.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.