Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Neasigurați deși au contribuțiile achitate către CNAS
Comunicat de presă
 
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Finanţelor Publice informaţii privind motivele pentru care angajaţii aflaţi în şomaj tehnic nu mai figurează ca asiguraţi, deşi contribuţiile către asigurările de sănătate au fost achitate.

„Recent, unii angajați aflați în șomaj tehnic care au fost nevoiți să meargă la medic au constatat că nu mai sunt asigurați, deși au fost plătite contribuțiile către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

CNAS recunoaște că, pentru perioada în care persoanele s-au aflat în șomaj tehnic, contribuțiile au fost plătite, iar pentru remedierea acestei situații a solicitat  angajatorilor să depună, din nou, declarații rectificative pentru fiecare salariat. Pentru urgențele medicale, în vederea asigurării calității de asigurat, au fost solicitate angajatorilor transmiterea unei noi adeverințe de salariat.

Specialiștii în domeniu susțin că ceea ce propune CNAS este o soluție inadmisibilă, ca urmare a unor disfuncționalități în bazele de date, dar și lipsa de corelare între diferite acte normative”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Finanţelor Publice informaţii despre posibilitatea de soluţionare a acestei probleme, astfel încât angajatorii să nu mai fie nevoiţi să refacă declaraţiile pentru fiecare angajat în parte. De asemenea, s-a solicitat termenul la care va fi asigurată o bază de date integrată ANAF și CNAS.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

Foto: Designed by Freepik


 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.