Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Vor avea sau nu elevii tablete la începerea noului an școlar?
Comunicat de presă

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Educaţiei şi Cercetării informaţii privind modul în care toate tabletele vor ajunge la elevi înaintea începerii noului an şcolar.
„Încă de pe 7 mai 2020, guvernul a aprobat, prin HG 370, alocarea a 150 de milioane de lei pentru cumpărarea a 250.000 de tablete necesare pentru sistemul online de educație Achiziția urma să fie făcută până la data de 10 septembrie 2020. Ulterior, s-au mai identificat resurse pentru alte 500.000 de tablete.

Recent, un oficial din cadrul Secretariatului General al Guvernului, responsabil cu Tehnologia Informației, a declarat că sunt șanse mici ca tabletele  să ajungă în școli până la data de 10 septembrie, întrucât procedura de licitație nu ar fi fost gestionată eficient de către Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate – ONAC.

Mai mult, vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Oficiul Național de Achiziții Centralizate este o instituție „pesedizată cap-coadă“,  care, în ciuda eforturilor făcute de Guvern, acceptă și contestațiile îndoielnice. Este unul dintre motivele pentru care tabletele nu vor ajunge în școli”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Educaţiei detalii despre numărul de tablete achiziţionate până în prezent şi câte vor ajunge în şcoli până la data de 10 septembrie 2020. De asemenea, s-a solicitat prezentarea măsurilor ce vor fi luate pentru îmbunătăţirea sistemului de achiziţii prin Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

Foto: Designed by Freepik

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.