Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Avem suficienți medici de medicină școlară?
Comunicat de presă

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind situația medicilor care pot asigura triajul epidimiologic în școli.
„Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii și Ministerului Educaţiei şi Cercetării, nr. 5487/1494/2020, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, prevede la Art. 20. faptul că, la reluarea cursurilor, personalul medical responsabil cu unitatea/instituția de învățământ va realiza triajul epidemiologic pentru identificarea posibilelor cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2.

Știind că în România există puțini medici de medicină școlară și inegal repartizați, aceștia au avertizat că există riscul ca școlarii să nu poată fi verificați în toate școlile. În plus, mulți dintre ei au primit și sarcina de a susține activitatea DSP-urile, la realizarea anchetelor epidemiologice privind infectările cu SARS-CoV 2”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii informaţii privind numărul medicilor de medicină școlară din unitățile/instituțiile de învățământ, precum și numărul de elevi și studenți ce ar reveni unui singur medic. De asemenea, este important de ştiut care este situația cabinetelor medicale școlare și studențești și a distribuiției lor în mediile urban/rural, dar şi cea a școlilor, în special din mediul rural, fără nici un cadrul medical de medicină școlară care să asigure triajul epidemiologic.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.