Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Corecții ale prevederilor Codului Silvic
Comunicat de presă
 
Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor informaţii privind măsurile ce vor fi puse în aplicare pentru sancţionarea fenomenului de fraudare a declaraţiei cantităţilor de lemn transportate.
„Recent, World Wide Fund for Nature (WWF), dar și alte organizații de mediu şi asociaţii din sectorul forestier au solicitat o serie de corecții la prevederile Codul Silvic.

Potrivit acestora, ultimele modificări aduse Codului Silvic nu asigură eficientizarea sistemului de combatere a exploatărilor ilegale de arbori. Chiar dacă tăierea fără drept a arborilor este incriminată ca infracţiune silvică, conform modificărilor din Cod nu este stabilit un prag rezonabil şi nu este definită fără echivoc «tăierea fără drept». Mai mult, nu ar exista un sistem eficient de control al introducerii pe piaţă a lemnului și de verificare a transporturilor ce pleacă de la locul de recoltare”, a arătat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Mediului detalii despre soluţiile avute în vedere pentru dezvoltarea infrastructurii forestiere şi care vor fi în acest sens responsabilităţile proprietarilor şi administratorilor de păduri. De asemenea, care vor fi sumele şi sursele de finanţare necesare asigurării pazei pădurilor.

Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.