Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Şi România vrea să fie respectată!
Declaraţie politică

Alegerile parlamentare din 6 decembrie au fost marcate de cea mai mică prezență la vot din istoria post-decembristă a României. Pandemia de coronavirus și teama multor români de a se îmbolnăvi sunt două dintre cauzele dezinteresului față de participarea la vot. Dar adevărul este că prezența scăzută este eșecul major al clasei politice în câștigarea încrederii alegătorilor.
A fost un an politic complicat, în care guvernul PNL a menținut România în echilibru economic, iar pandemia a fost ținută sub control mai bine decât în țări cu sisteme de sănătate performante. Să nu uităm că PSD a lăsat, după trei ani de guvernare, datorii uriașe, prin risipirea banilor publici, și prin neachiziţionarea de echipamente de protecție și aparatură medicală.

Rezultatul alegerilor ne arată că urmează patru ani complicați. PSD, partidul care i-a scos pe oameni în stradă, pe frig, și care a aruncat în ei cu gaze, a obținut un scor bun la alegerile parlamentare și va șicana viitoarea coaliție de guvernare până la a încerca blocarea unor legi organice importante.

PNL și USR PLUS au obligația ca, în perioada următoare, să lase orgoliile deoparte și să pună în aplicare reformele de care România are nevoie urgentă pentru a recupera decalajul față de restul statelor UE. Moldova este singura regiune fără o infrastructură rutieră modernă, ceea ce împiedică o dezvoltare economică reală. Moldova nu mai poate fi ignorată, iar proiecte pentru aceasta trebuie puse în aplicare cât mai repede în anii următori.

PNL și USR PLUS trebuie să repare tot ce a stricat PSD în cei 7 ani cât a controlat puterea în România. Se impune rapid reforma sistemului de sănătate. Pandemia ne-a confirmat cât de șubred este și a semnalizat, practic, unde trebuie intervenit. Se impune numaidecât reforma sistemului de educație. Cursurile online, așa cum au fost introduse în primele luni de criză, sunt doar o soluție de urgență. Ele  trebuie mult îmbunătățite și este necesară jalonarea direcţiilor spre care să se îndrepte școala românească.

E mult de muncă și cea mai mare greșeală ar fi să ne pierdem în scandaluri politice inutile. Trebuie să se acționeze înțelept pentru toţi românii. Aşteptările lor de zeci de ani trebuie să fie onorate!

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL de Iași

alt
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.