Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Resuscitați sistemul de sănătate!

Comunicat de presă

Deputatul PNL Dumitru Oprea a solicitat Ministrului Sănătăţii informații privind bugetul alocat sănătăţii pentru anul 2021.

„Actuala pandemie de COVID-19 a scos în evidență numeroase consecințe, nu de puține ori cu urmări tragice, ale subfinanțării sistemului de sănătate.

Cu toate că, în ultimii ani, bugetul Ministerului Sănătății a cunoscut o ușoară creștere, de la 5% din Produsul Intern Brut (PIB), în 2019, la 5,6% din PIB, în 2020. Chiar şi aşa, ne situăm printre țările cu cele mai mici ponderi la cheltuielile cu asistența medicală din Uniunea Europeană. Ȋn raport cu populația României, cheltuielile cu asistența medicală ne situează pe ultimul loc din UE, cu doar 580 euro pe locuitor, în timp ce, Danemarca, spre exemplu, cheltuie 5.260 euro pe locuitor, Luxemburg 5.220 euro, iar Suedia 5.040 euro.

Media cheltuielilor cu asistența medicală pentru anul 2018, potrivit datelor Eurostat, a fost de 9,9% din PIB, cele mai mari ponderi fiind înregistrate în Germania (11,5% din PIB), Franța (11,3%) și Suedia (10,9%)”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Sănătăţii detalii despre investiţiile majore în domeniul sănătăţii avute în vedere pentru anul 2021. De asemenea, au fost solicitate informaţii despre creşterile estimate pentru următorii 4 ani şi dacă acestea ne vor asigura o reducere a decalajului faţă de normalitatea europeană în ceea ce priveşte serviciile de sănătate.
Birou Parlamentar Dumitru OPREA

alt
 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.