Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Campanii
Idei pentru Iasi
idei_03

Politica s-a distanţat de omul simplu. A devenit mai mult un duel de vorbe decât de soluţii. Iar cetăţenii vor altceva: să-şi rezolve problemele, să trăiască într-o comunitate mai bună. Pentru a reduce această distanţă, senatorul Dumitru Oprea propune proiectul “Idei pentru Iaşi”. Este o provocare de a găsi soluţii pentru oraş învingând nepăsarea autorităţilor. Cetăţenii îşi cunosc cel mai bine necazurile şi pot avea idei extraordinare. Totul este să fie auziţi de edili.

“Idei pentru Iaşi” presupune implicarea tuturor ieşenilor care ţin la oraşul lor. Ei vor sugera online soluţii pentru aspecte ce se pot rezolva cu eforturi şi fonduri rezonabile. Nu ne propunem aici să imaginăm un metrou sau autostrăzi suspendate. În schimb, este vorba de intervenţii care ar putea îmbunătăţi imediat confortul și siguranța în anumite zone urbane. Ideile vor fi comentate de alţi ieşeni. Se vor aduce amendamente sau ajustări. Iar pe cele care par a fi viabile, senatorul Oprea le va propune consilierilor locali şi Primăriei. Evident, după ce va fi verificat în prealabil statutul juridic al terenurilor respective.

Dumitru Oprea consideră că acest proiect trebuie transformat într-un laborator permanent de soluţii citadine. De altfel, prin intermediul fotografiilor trimise de cetățeni sau a imaginilor din Google Maps, acesta și-a început deja primii pași:

Tipul de idei căutate aici

Propuneri pentru două parcări în Alexandru cel Bun aici

Locuri pentru parcări în CUG aici


 
Opreste taierea padurii Ciric

ciric

Pădurea Ciric din Iași este pe cale să devină o amintire. Primarul Gheorghe Nichita încearcă din răsputeri să taie copacii din zonă pentru a face loc unui plan aberant. Prin intermediul unor bani europeni și sub pretextul unor amenajări de agrement, dorește defrișarea a 6 ha de pădure. În locul lor, ar apărea parcări, terenuri de golf, paintball sau tenis. Evident, lucrările au fost deja atribuite unei firme cu mult timp înainte de a fi obținute și autorizațiile necesare.

Pentru ca scandalul să nu fie prea mare, Primăria propune împăduriri pe C.A. Rosetti. Deşi costurile acestei manevre sunt enorme, iar rezultatele s-ar vedea în zeci de ani. Și deşi zona C. A. Rosetti este exact locul în care s-au uscat cei 600 de copaci plantaţi prin programul “România prinde rădăcini”.

Senatorul Dumitru Oprea a început o campanie ecologică fără precedent în Iași pentru prezervarea acestui rezervor de oxigen. Prin petiții online, campanii de presă, door to door, pe Facebook, pe bloguri sau la tv, câteva mii de oameni și-au exprimat stupoarea cu privire la intențiile primarului. Mai mult, domnul Oprea a dezvăluit ilegalități grave aflate în spatele acestei afaceri imobiliare. Din aceste motive, senatorul ieșean pledează pe toate căile pentru modificarea proiectului și realizarea sa pe un amplasament alăturat, salvându-se astfel pădurea Ciric.

Vă oferim mai jos amănuntele acestei bătălii cu interesele imobiliare ale primarului Nichita, pentru împiedicarea unor abuzuri grave și pentru salvarea pădurii:

  • Adevărul din spatele scandalului Ciric. Grave încălcări ale dreptului la proprietate privată aici
  • Așa a început campania door to door cu flyere aici
  • Primăria recunoaște lipsa avizului de mediu aici
  • Minciunile dlui Nichita și a subalternilor privind Ciricul aici
  • Grave încălcări ale legii semnalate de Inspectoratul Jud. în Construcții aici

 


Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.