Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Idei pentru Iasi
idei_03

Politica s-a distanţat de omul simplu. A devenit mai mult un duel de vorbe decât de soluţii. Iar cetăţenii vor altceva: să-şi rezolve problemele, să trăiască într-o comunitate mai bună. Pentru a reduce această distanţă, senatorul Dumitru Oprea propune proiectul “Idei pentru Iaşi”. Este o provocare de a găsi soluţii pentru oraş învingând nepăsarea autorităţilor. Cetăţenii îşi cunosc cel mai bine necazurile şi pot avea idei extraordinare. Totul este să fie auziţi de edili.

“Idei pentru Iaşi” presupune implicarea tuturor ieşenilor care ţin la oraşul lor. Ei vor sugera online soluţii pentru aspecte ce se pot rezolva cu eforturi şi fonduri rezonabile. Nu ne propunem aici să imaginăm un metrou sau autostrăzi suspendate. În schimb, este vorba de intervenţii care ar putea îmbunătăţi imediat confortul și siguranța în anumite zone urbane. Ideile vor fi comentate de alţi ieşeni. Se vor aduce amendamente sau ajustări. Iar pe cele care par a fi viabile, senatorul Oprea le va propune consilierilor locali şi Primăriei. Evident, după ce va fi verificat în prealabil statutul juridic al terenurilor respective.

Dumitru Oprea consideră că acest proiect trebuie transformat într-un laborator permanent de soluţii citadine. De altfel, prin intermediul fotografiilor trimise de cetățeni sau a imaginilor din Google Maps, acesta și-a început deja primii pași:

Tipul de idei căutate aici

Propuneri pentru două parcări în Alexandru cel Bun aici

Locuri pentru parcări în CUG aici


 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.