Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

BNR: Deficitul de cont curent a scazut cu 19.7% in primele 8 luni din an

Bani

Deficitul de cont curent al balantei de plati a scazut in primele opt luni ale anului cu 19,7% comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 3,29 miliarde de euro, datorita reducerii deficitului balantei comerciale si a majorarii excedentului transferurilor curente, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR). In perioada ianuarie-august 2010, deficitul de cont curent era de 4,10 miliarde de euro. (Sursa: Hotnews)

Balanta transferurilor curente a inregistrat un sold cu 20,14% mai mare decat in perioada ianuarie-august 2010. Soldul transferurilor curente (contributia cea mai mare este data de banii trimisi in tara de romanii din strainatate) a urcat astfel la 2,19 miliarde de euro, de la 1,82 miliarde de euro in perioada similara din 2010.

Balanta de bunuri si servicii a inregistrat un deficit de 3,96 miliarde de euro, fata de 4,38 miliarde de euro, in timp ce balanta comerciala a inregistrat un deficit de 3,42 miliarde de euro, in scadere cu 11,59 % comparativ cu primele opt luni din 2010.

Deficitul balantei veniturilor a insumat in perioada mentionata 1,52 miliarde de euro, cu 1,1% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Deficitul contului curent din primele opt luni a fost finantat in proportie de 34,2% prin investitii directe ale nerezidentilor in Romania, care s-au ridicat la 1.12 miliarde de euro.

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.