Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Economia Romaniei are cea mai mare crestere trimestriala din UE

financial

Economia Uniunii Europene a crescut in cel de-al treilea trimestru al anului cu 0,2% comparativ cu trimestrul anterior, un avans similar inregistrand si economia zonei euro, potrivit primelor estimari publicate de Eurostat. Comparativ cu acelasi trimestru din 2010, atat UE cat si zona euro au crescut cu 1,4%.

Cea mai mare crestere trimestriala a fost inregistrata de Romania, cu un avans de 1,9% fata de trimestrul al doilea, urmata de Letonia si Lituania, cu cate 1,3%. (Sursa: Hotnews)

Pe de alta parte, Cipru (-0,7%), Portugalia (-0,4%) si Olanda (-0,3%) au fost singurele care au inregistrat scaderi.

Comparativ cu trimestrul similar din 2010, in perioada iulie-septembrie cel mai mare avans a fost inregistrat de Estonia (7,9%), Lituania (7,2%), Letonia (5,3%), in vreme ce cele mai importante scaderi au avut loc in Grecia (-5,2%), Portugalia (-1,7%) si Cipru (-0,6%).

Germania, cea mai mare economie europeana, a crescut cu 0,5% in trimestrul al treilea si cu 2,6% in termeni anualizati, iar Franta cu 0,4% comparativ cu trimestrul anterior si cu 1,6% fata de acelasi trimestru din 2010.

Nota: Eurostat a prezentat date privind evolutia PIB comparativ cu trimestrul anterior doar pentru 18 state. In ceea ce priveste datele privind evolutia PIB comparativ cu acelasi trimestru din 2010 au fost prezentate date pentru 19 state. Grecia transmite Eurostat doar date anualizate.

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.