Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Guvernul acorda ajutoare de stat pentru inchiderea a trei mine

minaGuvernul a aprobat in sedinta de marti acordarea ajutorului de stat pentru inchiderea minelor de carbune neviabile din cadrul Companiei Nationale a Huilei SA Petrosani, pentru anul 2012. Exploatarile miniere necompetitive ce urmeaza sa fie inchise pana in anul 2018 sunt Petrila, Uricani, Paroseni. Planul de inchidere include disponibilizarea a 3.300 de angajati, pana in 2018. Comisia Europeana a aprobat recent acordarea unui ajutor total de 1,17 miliarde de lei (circa 270 de milioane de euro). Sursa: Hotnews

Pentru anul 2012 s-a decis acordarea unui ajutor de 213,085 milioane de lei, urmand ca in urmatorii ani, pana in 2018, sa fie acordata diferenta pana la 1,17 miliarde de lei.As tfel, pentru anul in curs, suma totala a ajutorului de stat este de 213,085 milioane de lei, fonduri alocate de la bugetul de stat, pentru acoperirea diferentei dintre costurile de productie previzibile si veniturile previzibile, precum si pentru acoperirea costurilor exceptionale.


Mai exact, pentru produsul huila energetica livrat de unitatile in proces de inchidere definitiva se acorda ajutor de stat in suma de 158,379 milioane de lei, fonduri destinate acoperirii pierderilor aferente productiei curente. Pentru acoperirea costurilor exceptionale, destinate sa acopere cheltuielile ocazionate de programe de reconversie sociala, gratuitati pentru pensionarii proveniti din activitatea miniera si masuri de sprijin pentru persoanele disponibilizate, se acorda 54,706 milioane de lei.

Ministerul Economiei va monitoriza nivelul de acordare a ajutorului de stat, astfel incat pretul carbunelui livrat de unitatile producatoare de carbune care beneficiaza de ajutor de stat sa nu fie mai mic decat preturile carbunelui de o calitate similara, provenita din terte tari.

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.