Acasa
Profesorul
Campanii
Politicianul
Galerie foto
Blog
Contact

banner_ciric_200

banner_idei_200

Autostrada Iasi - Tg. Mures- acceptata de Comisia Europeana

autostrMinisterul Transporturilor a anuntat joi ca traseul a fost acceptat de catre Comisia Europeana in Reteaua Trans-Europeana de Transport TEN-T. Concret, asta inseamna ca Romania va putea construi autostrada cu fonduri europene. Anuntul vine la citeva zile dupa ce ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a cerut extinderea retelei TEN-T pentru Romania. (Sursa: NewsIasi)

Comisia Europeana a acceptat includerea in noua retea TEN-T a traseului Timisoara - Sebes - Turda - Tg. Mures - Iasi - Ungheni si a rutei Calafat - Craiova - Alexandria - Bucuresti, atit in componenta rutiera, cit si feroviara.

In plus, Comisia Europeana a acceptat includerea in reteaua globala a rutelor Bors - Turda si Constanta - Tulcea - Braila - Galati, iar a Canalului Dunare - Bucuresti in reteaua centrala.

"După negocieri foarte lungi și foarte dificile cu Comisia pe perioada ultimului an și jumătate am impus în sfârșit astăzi trasee ale rețelelor TEN-T care sprjină direct dezvoltarea noastră economică și de infrastructură din perioada următoare. România a obținut dublarea rețelei rutiere TEN-T pe teritoriul național și impunerea unei axe est-vest de relevanță regională. Includerea segmentului de autostradă Târgu-Mureș - Iași - Ungheni, mai cu seamă, se prefigurează drept un coridor de dezvoltare pentru zona nordică a României și consolidează interconectarea viitoare a Republicii Moldova la principalele coridoare europene", a afirmat ministrul Alexandru Nazare, potrivit unui comunicat de presa remis redactiei newsiasi.ro.

Ministrul a sustinut cauza tronsonului de autostrada Iasi - Tg. Mures, considerat un traseu de importanta europeana: traverseaza Muntii Carpati, conecteaza doua state membre UE (Romania si Ungaria) cu doi vecini importanti (R. Moldova si Ucraina) si scurteaza ruta europeana Est - Vest, la nivel de autostrada, cu peste 300 km.

 
Valoare
Şcoala, educaţia, cultura, morala sunt instituţiile care ne pot da valorile.
Vis
Parafrazând începutul "visului" lui Martin Luther King, Jr., vă spun astăzi, dragi prieteni, că, în pofida dificultăţilor şi frustrărilor momentului, I STILL HAVE A DREAM. Este un vis înrădăcinat în visul ... românesc.
© Profesor Dumitru Oprea
Reproducerea fara acordul autorului este interzisa.